to ja dorzucę coś od siebie. tak się składa, że trochę sie interesowałam ową dietką i na innym forum znalazłam wypowiedzi dziewczyn. nie wiem czy mogę je tu wkleic legalnie, ale jeśli nie to proszę któregoś z modów o usunięcie. myślę jednak, że jest to ciekawe info i moim zdaniem przemawiające za "nie"stosowaniem jej. here we go: [...]
czy befsztyk można zamienić na stek TAK i czy koniecznie trzeba pić tyle wody. 2 litry to naprawdę dużo NIE MA KONIECZNOŚCI, ALE POMAGA ZWALCZYĆ GŁÓD I POZBYĆ SIĘ WŁASNYCH ZAPASÓW i co z ćwiczeniami czy bez nich się nie schudnie. BEZ NICH TEŻ, ALE Z AEROBAMI ZAWSZE WIĘCEJ I co z tym głodem tzn że jak mi się chce jeść to żle, ale przecież to [...]
[...] tyle białka wystarcza nie zmniejsza się też zapotrzebowanie na białko ale nawet również na witaminy i minerały tworzące enzymy których do optymalnego żywienia potrzebujemy dużo mniej. Mnie też intryguje sprawa niewielkiej podaży białka. Wiadomo, że zapotrzebowanie na ten surowiec zależy od intensywności treningu i stopnia mikrourazów włókien [...]
@Szajba Czasem się zdarza. Dipy mają priorytet. Gdybym drążek robił nawet na początku, to by nie było dużo lepiej... @Nieraz Wg autora: Insulinooporność rozwija z powodu nadmiaru insuliny. Tak jak kiedyś wystarczyło jedno piwo, żeby się dobrze bawić... potem potrzebne były dwa, a teraz skrzynka :-) Organizm się uodparnia - nabiera oporności. Na [...]
Zwariowany tydzień - dużo się dzieje generalnie. W tym tygodniu jeszcze nie ćwiczyłem. Jutro rano w planie plac SW. Poczytuję książkę ROŚLINNE KŁAMSTWO: http://www.taniaksiazka.pl/images/popups/C5D/9788365442338.jpg Jestem w 1/3 książki.. Generalnie chodzi o szkodliwość lektyn (białek roślinnych). Lektyny powodują stany zapalne, podrażniają różne [...]
[...] tyle białka wystarcza nie zmniejsza się też zapotrzebowanie na białko ale nawet również na witaminy i minerały tworzące enzymy których do optymalnego żywienia potrzebujemy dużo mniej. Mnie też intryguje sprawa niewielkiej podaży białka. Wiadomo, że zapotrzebowanie na ten surowiec zależy od intensywności treningu i stopnia mikrourazów włókien [...]
[...] znajomość tematu jest ponadprzeciętna. Nie ma co się obrażać, bo całe życie człowiek się uczy, a te rozmowy na Forum są właśnie po to, aby poszerzać swoją wiedzę. Ja sam się dużo nauczyłem, też i z rozmów z Tobą, bo mam głowę nabitą teorią, a praktyka jest tu nie mniej ważna. Nie mam czasu na dogłębne rozważania, więc krótko... Po pierwsze - [...]
c.d.... Jako antyestrogen jest dużo mocniejszym środkiem, co obrazuje fakt, że lepsze rezultaty daje 20-40mg Nolvadexu niż 100-150mg Clomidu. W PCT również pełni on kluczową rolę. Uniemożliwia ponowny wzrost estrogenu znacznie szybciej i skuteczniej. Ale co najważniejsze, Nolvadex ma bezpośredni wpływ na przywrócenie naturalnego testosteronu, [...]
[...] do najprostszego związku energetycznego - owej glukozy. W warunkach ograniczonej podaży, większość glukozy zostanie użyta do celów energetycznych, jednak gdy jest jej za dużo, organizm szczęśliwy z nadwyżki energii postanawia odłożyć ją na zapas. Glukoza wędruje wtedy do wątroby, gdzie zostaje przekształcona w cukier złożony zwany glikogenem. [...]
[...] przeciążanie i nadmierne rozpychanie żołądka. - porzeciążanie przewodu pokarmowego może być pewnym problemem, zwłąszcza jeśli w zbyt krótkim czasie chcemy zjeść zbyt dużo pokarmu. Można jednak byłoby się licytować czy przypadkiem spożywanie pokarmów non stop (5 - 7 razy dziennie) od obudzenia do okresu poprzedzajacego nocny spoczynek nie [...]
[...] komórki naszego organizmu nie są wstanie rozpoznać większości insuliny krążącej swobodnie we krwi. Nasza krew staje się "przeładowana". To tak jakby włożyć za dużo węgla do pieca rozgrzewając go do czerwoności. Niewątpliwie jest to sytuacja niekorzystna. Insulino-odporność jest czymś przez co wszyscy przechodzimy w okresie [...]
[...] się insuliny - hormonu, który jest odpowiedzialny za transport glukozy do komórek. Węglowodany są w organizmie rozkładane na cukry proste, czyli glukozę. Jeśli jest jej za dużo, wydziela się insulina, która zamienia glukozę na glikogen, a ten z kolei jest magazynowany w komórkach. Jeśli dostarczymy organizmowi mało węglowodanów, wydzieli się [...]
[...] zmagazynuje w postaci glikogenu, a kiedy ta możliwość się wyczerpie, resztę zamieni na tłuszcz. Jeśli jemy cukier, organizm spalając go przestaje spalać tłuszcz. Mówiliśmy dużo o skutkach posiadania wysokiego poziomu insuliny. Powiedzieliśmy, że insulina powoduje przekształcanie cukru w tłuszcz nasycony. Insulina uniemożliwia także spalanie [...]
[...] krok po kroku i weryfikuj plan posiłków, który jest wprowadzeniem tych zasad w życie. Jeśli będziesz działał zgodnie z tym planem, wówczas będziesz miał wystarczająco dużo białka i węglowodanów potrzebnych do budowy mięśni i nie przybędzie Ci tłuszczu. Krok 1; Zapisz swoją wagę ciała. Krok 2: Pomnóż swoją wagę przez 2,2 (otrzymasz w ten [...]
cukrzycy nie mozna"złapac" To choroba genetyczna.Jesli ktos w twojej rodzinie ma/miał cukrzyce to morzesz kiedys miec,niekoniecznie od glukozy. Ale z glukozą jak z wszystkim - co za duzo to nie zdrowo pozdro
witaj, zastosowanie bcaa nie zniweluje treningu na czczo, bys musial przyjac dosc solidna ilosc aminokwasow, aby wywolac efekt ktory bylby podobny do ego, jak w przypadku spozycia glukozy, jednak pozostaje jeszcze kwestia tego, co ma na celu trening na czczo? w badaniach naukowych dosc czesto przewijaja sie informacje, gdzie jednoznacznie wkazuje [...]
witaj, zastosowanie bcaa nie zniweluje treningu na czczo, bys musial przyjac dosc solidna ilosc aminokwasow, aby wywolac efekt ktory bylby podobny do ego, jak w przypadku spozycia glukozy, jednak pozostaje jeszcze kwestia tego, co ma na celu trening na czczo? w badaniach naukowych dosc czesto przewijaja sie informacje, gdzie jednoznacznie wkazuje [...]
[...] uzupełnienie glikogenu nie jest najważniejszą rzeczą, jaką powinno się zrobić. Najważniejsze jest dostarczenie aminokwasów. Swoją drogą podczas treningu nie jest spalane tak dużo glikogenu jak się Wam wydaje. skąd w takim raie bieże sie katabolizm przy aerobach,skoro poziom glikognu jest w miare ok? Mięśnie są narażone na katabolizm, gdy [...]
Rafinowany różni się od nierafinowanego, że jeden nie ma walorów smakowych drugi ma, kwasy tłuszczowe nie ulegają utlenieniu co do obniżania glukozy, poprawieniu perystaltyki to ne słyszałem i witamin za dużo ogólnie nie posiada